Hoe zeg ik ‘gedag’ tegen mijn leaseauto na ontslag?

Hoe zeg ik ‘gedag’ tegen mijn leaseauto na ontslag?

Een ontslag kan vele redenen hebben. Zo kan de werkgever vanuit een bedrijfseconomisch standpunt besluiten de wegen te laten scheiden, maar net zo goed kan het de medewerker zélf zijn die de biezen pakt. Wat de reden ook is, een nog lang lopend leasecontract voor de auto kan gevoelsmatig een belemmering vormen van een prettig afscheid tussen beide partijen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende situaties over het vroegtijdig beëindigen van een leasecontract door ontslag. Natuurlijk bieden wij ook een oplossing die voor beide partijen in hun voordeel werkt.

Contract leaseauto verbreken om een goede reden

De dag dat het leasecontract werd getekend, is de dag dat je onder bepaalde voorwaarden afspraken met elkaar hebt gemaakt. In principe zijn deze afspraken bindend. Met andere woorden; hier komt je niet zo één-twee-drie onderuit. Tenzij je een goede reden hebt. Denk bijvoorbeeld aan deze twee situaties:

  • Onvrijwillige werkloosheid;
  • Arbeidsongeschiktheid.

Deze situaties kunnen stuk voor stuk van invloed zijn op het niet kunnen betalen van je maandelijkse premie. Wil je dit als werknemer laten onderzoeken door je leasemaatschappij? Dan moet je de situatie schriftelijk kunnen aantonen.

Afbeelding
Leaseauto overnemen na ontslag


Leasecontract opzeggen met afkoopboete

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat het vroegtijdig beëindigen van een leasecontract een luxe keuze is. Bijvoorbeeld omdat je elders een fijnere baan hebt gekregen die desondanks je leasecontract niet wil overnemen. In dat geval kan je vaak alsnog van je leasecontract af, alleen niet zonder de zogenaamde afkoopboete.

Een afkoopboete is een bedrag dat je aan de leasemaatschappij betaalt om vroegtijdig je leasecontract te beëindigen. Of deze afkoopboete in jouw contract is opgenomen en hoe hoog deze eventuele boete is, zoeken wij graag voor jou uit. In de meeste gevallen is de afkoopsom gerelateerd aan de resterende duur van het leasecontract, simpelweg omdat de leasemaatschappij voor deze periode inkomsten misloopt en hiervoor gecompenseerd wil worden.

Leaseauto overnemen na ontslag

Na ontslag kom je dus niet zomaar van je leasecontract af. Dit heeft te maken met de ontslagreden en de voorwaarden uit het leasecontract. Gelukkig komen werkgever en werknemer er in de meeste gevallen prima samen uit.

Benieuwd naar de voorwaarden uit jouw leasecontract? Onze SwapBuddy’s denken graag met je mee. Ons platform biedt vrijwel in alle gevallen uitkomst voor zowel de werkgever als werknemer. Kom in contact en laat je leasecontract overnemen zonder zorgen. Hiermee maak je een nieuwe berijder blij en kunnen je werkgever en jij op een prettige manier uit elkaar.

LeaseSwap
LeaseSwap