Voordelig occasion leasen

Occasion lease, wat houdt dat in?

Een occasion leasen komt erop neer dat je in een goed werkende gebruikte leaseauto rijdt. Simpel gezegd, een tweedehands auto dus. Perfect voor de situatie waarin je direct een betrouwbare leaseauto nodig hebt. Occasions zijn namelijk meteen beschikbaar en daarmee klaar voor vertrek. Bovendien zijn de leaseprijzen behoorlijk aantrekkelijk. 

Wil je graag voor een occasion leasen voor een korte periode van tijd, bijvoorbeeld slechts een paar maanden? Ook dat kan, door middel van shortlease occasion zakelijk. Zo hoef je alleen nog maar het tanken zelf te doen.

Hoe kan je een occasion leasen?

Voordelig een occasion zakelijk leasen, waar en vooral hoé doe je dat?

Op het platform van LeaseSwap brengen we vraag en aanbod samen op gebied van auto leasecontracten. Naast een divers aanbod van leaseauto's, profiteer je van een persoonlijke SwapBuddy. Deze specialist ondersteunt je in de zoektocht naar een occasion lease zakelijk. Onze SwapBuddy's begeven zich volop in het netwerk van leasemaatschappijen, waardoor zij razendsnel de zakelijke occasion lease kunnen vinden die past bij jouw wensen. 

Daarbovenop kun je bij een occasion lease zakelijk via LeaseSwap rekenen op een nette contractafhandeling, waarbij optioneel gekozen kan worden voor reiniging en transport. Met andere woorden: de volledige zoektocht naar een occasion lease kan dus online geregeld worden. Super gemakkelijk, vanuit je favoriete stoel.

Het succesvol uitwisselen van leasecontracten noemen we een Swap. Dat is het doel waar wij voor gaan!

Afbeelding
SwapBuddy Leasecontract auto overnemen LeaseSwap

Hulp nodig? Vraag je SwapBuddy!

Ontvang razendsnel een antwoord op je vraag

Video: Hoe werkt LeaseSwap?

Recent aanbod occasion lease zakelijk

Lynk & Co 01

Operational Lease
Transmissie
Automaat
Brandstof
Hybride benzine
Bijtelling
Bijtelling 22%
Bouwjaar
2023
d1aacc2a-4afe-45cb-8240-019b3eff51b2.jpg

Audi E-tron Sportback

Operational Lease
Transmissie
Automaat
Brandstof
Elektrisch
Bijtelling
Bijtelling 16%
Bouwjaar
2022
IMG_9838.JPEG

Porsche Taycan

Operational Lease
Transmissie
Automaat
Brandstof
Elektrisch
Bijtelling
Bijtelling 22%
Bouwjaar
2024
1

Volvo XC40

Operational Lease
Transmissie
Automaat
Brandstof
Elektrisch
Bijtelling
Bijtelling 16%
Bouwjaar
2023
1

Tesla Model 3

Operational Lease
Transmissie
Automaat
Brandstof
Elektrisch
Bijtelling
Bijtelling 16%
Bouwjaar
2023
ImgOccasion640.jpg

Audi A3 Sportback

Operational Lease
Transmissie
Automaat
Brandstof
Benzine
Bijtelling
Bijtelling 22%
Bouwjaar
2023
IMG_4547.jpeg

Voordelen occasion leasen

Een occasion leasen brengt in het algemeen een aantal grote voordelen met zich mee. Zeker via LeaseSwap kan je rekenen op deze drie voordelen:

  • Lagere leasekosten
  • Razendsnelle levertijden
  • Behoud van flexibiliteit

Hoe werkt occasion lease zakelijk?

Ben jij benieuwd hoe een occasion lease zakelijk via LeaseSwap werkt? Het is eigenlijk super simpel. In een paar stappen leggen we uit hoe jij als zzp'er, ondernernemer of mkb'er het zakelijke leasecontract vindt dat past bij jou wensen en behoeften.

Leaseauto plaatsen op LeaseSwap

Hoe werkt LeaseSwap?

In simpele stappen een leaseauto overnemen.

Plaats je advertentie online

Geen zorgen, jouw SwapBuddy checkt de advertentie.

Afbeelding

Kies een leaseauto die bij je past

Met behulp van slimme filters.

Afbeelding
groot-leaseaanbod-leasecontract-laten-overnemen-leaseswap 18 mnd. lease

Wij maken de Swap

En zorgen voor een correcte afhandeling.

Afbeelding
wagenparkbeheerder-leasecontract-laten-overnemen-leaseswap

Geniet van je nieuwe leaseauto

Profiteer van kostenbesparing en van flexibiliteit.

Afbeelding
home-header-leasecontract-laten-overnemen-leaseswap

Meestgestelde vragen over occasion lease

Een occasion lease is een tweedehands auto die geleased wordt. Het is een vorm van leasing waarbij de auto al eens eerder gebruikt is, in plaats van dat deze splinternieuw is. 

Het grootste voordeel van occasion lease is dat het over het algemeen goedkoper is dan het leasen van een nieuwe auto. Omdat de auto al een keer gebruikt is in het verleden, zijn de maandelijkse leasekosten meestal lager. Dat is voordelig, zeker als je een beperkt budget hebt of als je geen hoge investering wilt doen in een nieuwe auto.

Op hoofdlijnen bestaat het proces van een occasion leasen uit deze 5 stappen:

1. Zoeken naar een geschikte occasion
Bekijk ons uitgebreide aanbod en gebruik zoekfilters om jouw droomauto te vinden.

2. Offerte aanvragen
Vraag vrijblijvend een offerte aan van de auto die jij op het oog hebt.

3. Kredietwaardigheidscheck
Wij controleren of jouw bedrijf kredietwaardig is om in aanmerking te komen voor het overnemen van het leasecontract.

4. Contractondertekening
Alle voorwaarden worden verwerkt in een nieuw leasecontract dat mag worden ondertekend.

5. Betaling & Levering
Nadat het contract is getekend, wordt de auto netjes voor de deur afgeleverd. De periodieke leasebetalingen kunnen worden ingepland en jij kan plaatsnemen in je nieuwe occasion.

Occasion lease, ofwel het leasen van een tweedehands auto, heeft verschillende voordelen ten opzichte van het leasen van een nieuwe auto. De grootste drie voordelen zijn:

Lagere kosten: Een occasion lease is over het algemeen een stuk voordeliger dan het leasen van een nieuwe auto. Een nieuwe auto ondergaat in de eerste jaren vaak een aanzienlijke afschrijving. Bij occasion lease heb je te maken met een auto die al een deel van zijn waarde heeft verloren, waardoor de afschrijving gedurende de leaseperiode over het algemeen lager is.

Gunstige contractvoorwaarden: Bij occasion lease zijn de contractvoorwaarden vaak flexibeler. Wil je bijvoorbeeld voor een kortere periode een occasion leasen, dan kies je voor een kortere looptijd van het leasecontract. Bovendien zijn er vaak meer opties beschikbaar voor aanbetaling, kilometrage en restwaarde. 

Directe beschikbaarheid: In tegenstelling tot het leasen van een nieuwe auto, waarbij je mogelijk moet wachten op de levering, is een occasion doorgaans direct beschikbaar. Je kunt de auto kiezen die je wilt leasen uit het bestaande aanbod en er snel gebruik van maken.

Bij occasion lease moet je er rekening mee houden dat de lease auto niet nieuw is, maar tweedehands. Dat scheelt gelukkig behoorlijk in de prijs, maar als je liever een nieuwe auto least dan is occasion lease niet de beste optie. 

Daarnaast is het net zoals bij elke vorm van een lening van belang om een kredietwaardigheidscheck te voltooien. Dit wordt gedaan om problemen voor de onderneming van de overnemende partij te voorkomen en risico's te vermijden.
 

De prijs van een occasion leaseauto wordt bepaald door verschillende factoren. Het belangrijkste is de aanschafwaarde van de occasion, maar ook de leeftijd en het gewenste kilometrage spelen een essentiële rol. Heb jij een mooie auto van LeaseSwap op het oog en wil je graag weten wat de leaseprijs wordt op basis van jouw wensen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via de betreffende advertentie

Bij een occasion leasecontract zijn verschillende kosten inbegrepen. De specifieke kosten variëren per leasebedrijf en de contractvoorwaarden, maar over het algemeen omvatten de kosten van een occasion leasecontract:

Maandelijkse leasebetalingen: Dit is het bedrag dat je regelmatig betaalt gedurende de looptijd van het leasecontract. 

Verzekering: Je bent verantwoordelijk voor het afsluiten van een autoverzekering voor de occasion gedurende de leaseperiode. De kosten van de verzekering zijn meestal niet inbegrepen in de leasebetalingen en dienen apart te worden betaald.

Onderhoud en reparaties: Tijdens de leaseperiode ben je doorgaans verantwoordelijk voor het regelmatige onderhoud van de auto, inclusief olieverversingen, bandenrotatie en andere aanbevolen onderhoudsactiviteiten. Eventuele reparatiekosten die niet gedekt worden door garanties vallen ook onder jouw verantwoordelijkheid.

Belastingen: Afhankelijk van het land en de regio waarin je woont, kunnen er belastingen van toepassing zijn op het leasecontract. Dit kunnen bijvoorbeeld btw-kosten zijn.

Afbeelding
SwapBuddy Leasecontract auto overnemen LeaseSwap

Meer vragen over occasion lease? Vraag je SwapBuddy!

Ontvang razendsnel een antwoord op je vraag

LeaseSwap
LeaseSwap