Deze website maakt gebruik van cookies.

Privacy statement

Voordelige een tweedehands auto zakelijk leasen

Tweedehands auto leasen

Heb jij wel eens overwogen om een tweedehands auto zakelijk te leasen? Dit kan financieel gezien namelijk zeer aantrekkelijk zijn. In tegenstelling bij kopen, hoef je als ZZP’er, ondernemer of MKB’er bij een tweedehands leaseauto niet in één keer een grote investering te maken. Bovendien rijd je in een leaseauto waarbij de eerste (hoge) afschrijven reeds achter de rug zijn. Dat is niet mis, want de grootste afschrijvingen vinden plaats in de eerste twee jaar van het leasecontract. 

Via LeaseSwap een tweedehands auto leasen

Wat betreft tweedehands auto leasen zit je bij LeaseSwap goed. Bij ons profiteer je van een groot aanbod van verschillende modellen en merken zoals Renault, BMW, Volkswagen en nog veel meer. Bekijk ons aanbod maar eens. Zit de tweedehands auto die jij voor ogen hebt niet in ons assortiment? Geen man over boord! Onze medewerkers, zogenaamde SwapBuddy’s, zijn er om jou te helpen in het actief op zoek gaan naar de tweedehands auto die past bij jouw wensen. Dat actief zoeken doen zij in ons grote netwerk vol fleetmanagers en wagenparkbeheerders.

Het succesvol uitwisselen van leasecontracten noemen we een Swap. Dat is het doel waar wij voor gaan!

Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.
Afbeelding
SwapBuddy Leasecontract auto overnemen LeaseSwap

Hulp nodig? Vraag je SwapBuddy!

Ontvang razendsnel een antwoord op je vraag

Video: Hoe werkt LeaseSwap?

Recent aanbod

Mazda CX-30

Operational Lease
Transmissie
Handmatig
Brandstof
Benzine
Bijtelling
Bijtelling 22%
Bouwjaar
2019
Links voor.jpg

Polestar 2

Operational Lease
Transmissie
Automaat
Brandstof
Elektrisch
Bijtelling
Bijtelling 8%
Bouwjaar
2020
4

BMW 7-serie

Operational Lease
Transmissie
Automaat
Brandstof
Hybride benzine
Bijtelling
Bijtelling 22%
Bouwjaar
2020
1.jpeg

Volkswagen Up!

Operational Lease
Transmissie
Handmatig
Brandstof
Benzine
Bijtelling
Bijtelling 22%
Bouwjaar
2019
1.jpeg

Mercedes-Benz C-klasse

Financial Lease
Transmissie
Automaat
Brandstof
Hybride benzine
Bijtelling
Bijtelling 25%
Bouwjaar
2015
08AE2FAB-C961-48FC-8560-386E7CD8B0FD.jpeg

Mercedes-Benz CLA-klasse

Operational Lease
Transmissie
Automaat
Brandstof
Benzine
Bijtelling
Bijtelling 22%
Bouwjaar
2019
9.jpg

Voordelen tweedehands auto leasen

Bij LeaseSwap profiteer je in elk geval van het feit dat wij ons bekommeren om een correcte contractafhandeling met optioneel reiniging en transport. Dus je krijgt de mogelijkheid van service tot aan de deur! Daarnaast zijn deze drie voordelen standaard bij een tweedehands auto leasen:

 • Lage maandlasten: de maandkosten vallen door de reeds afgeschreven afschrijvingen een stuk lager uit dan bij andere leasevormen. Hierdoor houd je meer geld over voor je business;
 • Vlotte levertijden: plan je eerste autorit maar vast in, want door ons ruime aanbod en grote netwerk hebben wij razendsnel jouw tweedehands leaseauto gevonden;
 • Behoud van flexibiliteit: een tweedehands auto leasen gaat gepaard met een kortere contracttermijn dan wanneer je een nieuwe auto in lease neemt.

Leaseauto plaatsen op LeaseSwap

Hoe werkt een tweedehands auto leasen?

Ben jij benieuwd hoe een tweedehands auto leasen via LeaseSwap werkt? In onze uitleganimatie van 90 seconden leggen wij haarfijn aan je uit hoe jij als zzp'er, ondernernemer of mkb'er het leasecontract vindt dat past bij jouw wensen. Voor je het weet rijd jij als trotse berijder in je eigen tweedehands leaseauto.

Video: Hoe werkt LeaseSwap?

Hoe werkt LeaseSwap?

In simpele stappen een leaseauto overnemen.

Plaats je advertentie online

Geen zorgen, jouw SwapBuddy checkt de advertentie.

Afbeelding

Kies een leaseauto die bij je past

Met behulp van slimme filters.

Afbeelding
groot-leaseaanbod-leasecontract-laten-overnemen-leaseswap 18 mnd. lease

Wij maken de Swap

En zorgen voor een correcte afhandeling.

Afbeelding
wagenparkbeheerder-leasecontract-laten-overnemen-leaseswap

Geniet van je nieuwe leaseauto

Profiteer van kostenbesparing en van flexibiliteit.

Afbeelding
home-header-leasecontract-laten-overnemen-leaseswap

Meest gestelde vragen

Via LeaseSwap ben je er zeker van dat je een leasecontract kunt overnemen zonder zorgen. We brengen actief vraag en aanbod bij elkaar en handelen bij een match ook het volledige administratieve overnameproces af. De auto laten inspecteren, reinigen en schoonmaken? Ook dit kunnen wij regelen!

Wanneer je op onze website een geschikte leaseauto hebt gevonden kun je profiteren van financieel voordeel en van flexibiliteit. Je hebt namelijk het voordeel van een korte(re) resterende looptijd en bent daardoor flexibel, terwijl je een laag leasetarief gaat betalen dat gebaseerd is op 48 of 60 maanden. In sommige gevallen kun je ook nog profiteren van een overnamebonus die wordt verstrekt door de plaatser van de leaseauto.
Verder kun je vertrouwen op de expertise van onze medewerkers die ervoor gaan zorgen dat het leasecontract contractueel naar jou wordt overgezet en dat de leaseauto in goede staat en op het juiste moment aan jou wordt afgeleverd.

Heb je een leaseauto waar je graag van af wilt, maar waar nog een langer lopend leasecontract aan verbonden is?  Door je leaseauto te plaatsen op Leaseswap.nl is de kans groot dat het leasecontract kan worden overgenomen door een andere partij. Onze medewerkers begeven zich namelijk dagelijks midden in het netwerk van potentiële overnemende partijen en zetten zich maximaal in om jouw leasecontract te kunnen plaatsen bij een overnemer waar juist de behoefte ligt aan flexibele mobiliteit.
Je kunt dus vertrouwen op één van onze SwapBuddy's. Zodra er een match is gemaakt nemen zij ook de regie om de leasecontract overname administratief te verwerken bij de leasemaatschappij.

Als de overnemende partij nog geen klant is bij de leasemaatschappij, zal er een creditcheck plaatsvinden.
Een leasecontract overname is dan ook altijd onder voorbehoud van kredietacceptatie. Hiervoor moeten gegevens worden aangedragen richting de leasemaatschappij (bijvoorbeeld: uittreksel KvK, BTW nummer en eventueel recente financiële resultaten). Wij nemen hierin de regie en borgen de voortgang.

Na akkoord van de leasemaatschappij worden de leasecontracten opgesteld en verstuurd. Onze SwapBuddy's controleren de inhoud en de gestelde voorwaarden en zorgen ervoor dat alle handtekeningen worden gezet. Na de contractuele afhandeling is het van belang dat de auto volgens afspraak wordt afgeleverd bij de overnemende partij. Ook dit wordt gecoördineerd door de SwapBuddy's van LeaseSwap.

LeaseSwap vindt het belangrijk om transparant te zijn over de prijzen van leasecontract overname. Een overzicht:

 • Adverteren
  • 60 dagen adverteren op LeaseSwap.nl, inclusief inzet en advies van een SwapBuddy: € 115 excl. BTW (verplichte kosten).
  • Advertentie verlengen? Dit kan eenmalig na 60 dagen voor een periode van 30 dagen extra: € 45 excl. BTW (optionele kosten). Bij verlenging wordt jouw auto weer uitgelicht op onze homepage.

 

 • Afhandeling contractovername
  • Match gemaakt? Onze SwapBuddy handelt het overnameproces administratief van A tot Z af, zodat de leaseauto zo snel mogelijk contractueel wordt overgezet. Onze afhandelingsfee voor deze administratieve verwerking bedraagt € 350 excl. BTW (verplichte kosten, te voldoen alleen bij een Swap en zodra het leasecontract administratief is overgezet en de leaseauto in het bezit is van de overnemende partij).
  • Het is noodzakelijk dat de leaseauto van binnen en buiten gereinigd is op het moment dat de leaseauto wordt overgedragen naar de overnemende partij. Geen zin om zelf te wassen en te stofzuigen? LeaseSwap kan dit voor je laten uitvoeren voor € 110 excl. BTW. Bij dit reinigingspakket is ook een digitaal innameformulier met een fotoreportage inbegrepen, zodat er na moment van overname geen discussies kunnen ontstaan over eventuele schades (optionele kosten, te voldoen alleen bij een Swap en zodra het leasecontract administratief is overgezet en de leaseauto in het bezit is van de overnemende partij).
  • Wil je echt volledig ontzorgd worden en er zeker van zijn dat de leaseauto op het afgesproken tijdstip en in afgesproken staat bij de overnemende partij arriveert? Laat dan professioneel transport regelen via LeaseSwap. De kosten hiervoor bedragen € 75 excl. BTW inclusief digitaal uitgifteformulier met handtekening voor ontvangst (optionele kosten, te voldoen alleen bij een Swap en zodra het leasecontract administratief is overgezet en de leaseauto in het bezit is van de overnemende partij).

Het kan voorkomen dat ook een leasemaatschappij administratiekosten rekent voor leasecontract overname. Mocht dit het geval zijn dan worden deze kosten doorbelast aan de oude contractant. Onze SwapBuddy's zullen hierin bemiddelen waar mogelijk.

Een leasemaatschappij is natuurlijk een hele belangrijke samenwerkingspartner in dit proces. Gelukkig werken nagenoeg alle leasemaatschappijen mee bij een leasecontract overname. Ook zij zijn gebaat bij tevreden klanten.

De leasetarieven die worden getoond op Leaseswap.nl zijn gebaseerd op (prijs)afspraken die zijn vastgelegd in het bestaande leasecontract tussen de bestaande contractant en de leasemaatschappij. Stel, je verwacht minder kilometers te gaan rijden dan nu vastgelegd in het leasecontract, dan heeft dit uiteraard (een positieve) invloed op het leasetarief.

Wanneer bijvoorbeeld in het bestaande leasecontract geen verzekering is opgenomen en jij wenst dit wel, dan heeft dit uiteraard ook gevolgen.
Indien dit relevant is, zorgen wij er samen met de leasemaatschappij voor dat er voor de overnemende partij een leaseprijs op maat gerealiseerd wordt.  

 

Ja, vaak kun je de leaseperiode gewoon wijzigen bij overname van een leasecontract. Leg je verzoek neer bij één van onze SwapBuddy's en zij informeren bij de leasemaatschappij naar de mogelijkheden.

Niet getreurd, soms moet je aanbod creëren. Laat je zoekopdracht achter bij één van onze SwapBuddy's en wij gaan binnen ons netwerk op zoek naar de door jou gewenste leaseauto! Handig wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een leaseauto in een lage bijtellingscategorie.

LeaseSwap richt zich voorlopig uitsluitend op ondernemers. Dit is immers het werkveld waar de mensen achter LeaseSwap zich al 35 jaar lang in begeven. Het valt echter niet uit te sluiten dat straks ook gebruikers van private lease auto’s terecht kunnen op LeaseSwap.nl voor het zorgeloos overnemen van een leaseauto.

Omdat het fotograferen van je auto misschien niet onder je dagelijkse werkzaamheden valt, hebben onze SwapBuddy's een aantal praktische tips voor je opgesteld. Met deze fotografietips presenteer jij de auto op een complete en duidelijke manier. Download de tips als PDF bestand.

Afbeelding
SwapBuddy Leasecontract auto overnemen LeaseSwap

Hulp nodig? Vraag je SwapBuddy!

Ontvang razendsnel een antwoord op je vraag