Privacy statement

Over ons privacybeleid

LeaseSwap geeft veel om uw privacy. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van LeaseSwap. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 01/10/2020, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens.

Als u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u contact met ons opnemen.
 

Over de gegevensverwerking

Hieronder kunt u lezen op welke wijze wij uw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.
 

Websitesoftware

Drupal

Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Drupal. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Drupal heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden. Zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Drupal is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Drupal maakt gebruik van cookies om technische informatie te verzamelen met betrekking tot uw gebruik van de software. Er worden geen persoonsgegevens verzameld en/of opgeslagen.

TransIP

Wij nemen webhostingdiensten af van TransIP. TransIP verwerkt persoonsgegevens namens ons en gebruikt uw gegevens niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. TransIP heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van uw persoonsgegevens te voorkomen. TransIP is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht.
 

E-mail en mailinglijsten

MailBlue

Onze website maakt gebruik van MailBlue, een derde partij die het e-mailverkeer afkomstig van onze website en het verzenden van eventuele nieuwsbrieven afhandelt. Alle bevestigingsmails die u ontvangt van onze website en webformulieren worden verzonden via de servers van MailBlue. MailBlue zal uw naam en e- mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken. Onderaan elke e-mail die geautomatiseerd via onze website is verzonden ziet u de ‘unsubscribe’ link. Als u hier op klikt zal u geen e-mail meer van onze website ontvangen. Dit kan de functionaliteit van onze website ernstig verminderen.
Uw persoonsgegevens worden door MailBlue beveiligd opgeslagen. MailBlue maakt gebruik van cookies en andere internettechnologieën die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen. MailBlue behoudt zich het recht voor om uw gegevens te gebruiken voor het verder verbeteren van de dienstverlening en in het kader daarvan informatie met derden te delen.

Office365

Wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van Office365. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Office365 heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e- mailverkeer vertrouwelijk.
 

Payment processors

Wij maken voor ons reguliere zakelijke betalingsverkeer op de site gebruik van de diensten van Mollie. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Mollie heeft geen toegang tot ons CMS en wij behandelen al onze gegevens vertrouwelijk.
 

Beoordelingen

Google

Wij verzamelen reviews via het platform van Google. Als u een review achterlaat via Google dan bent u verplicht om uw naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. Google deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. Google publiceert uw naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan Google contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met Google. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. Google heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Google behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan Google toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor Google derden inschakelt.
 

Doel van de gegevensverwerking

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Wij gebruiken uw gegevens niet voor (gerichte) marketing. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om – anders dan op uw verzoek – op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.
 

Automatisch verzamelde gegevens

Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens.
 

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In voorkomende gevallen kan LeaseSwap op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.
 

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.
 

Uw rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen. In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren. U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.
 

Inzagerecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.
 

Rectificatierecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.
 

Recht op beperking van de verwerking

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt.
 

Recht op overdraagbaarheid

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.
 

Recht van bezwaar en overige rechten

U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van LeaseSwap. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. U heeft
bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.
 

Cookies

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
 

Cookies van derde partijen

In het geval dat softwareoplossingen van derde partijen gebruik maken van cookies is dit vermeld in deze privacyverklaring.
 

Wijzigingen in het privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.
 

Contactgegevens

LeaseSwap B.V.
Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
T: 085-8330433
E: contact@leaseswap.nl

Meest gestelde vragen

Via LeaseSwap ben je er zeker van dat je een leasecontract kunt (laten) overnemen zonder zorgen. We brengen actief vraag en aanbod bij elkaar en handelen bij een match ook het volledige administratieve overnameproces af. De auto laten inspecteren, reinigen en schoonmaken? Ook dit kunnen wij regelen!

Wanneer je op onze website een geschikte leaseauto hebt gevonden kun je profiteren van financieel voordeel en van flexibiliteit. Je hebt namelijk het voordeel van een korte(re) resterende looptijd en bent daardoor flexibel, terwijl je een laag leasetarief gaat betalen dat gebaseerd is op 48 of 60 maanden. In sommige gevallen kun je ook nog profiteren van een overnamebonus die wordt verstrekt door de plaatser van de leaseauto.
Verder kun je vertrouwen op de expertise van onze medewerkers die ervoor gaan zorgen dat het leasecontract contractueel naar jou wordt overgezet en dat de leaseauto in goede staat en op het juiste moment aan jou wordt afgeleverd.

Heb je een leaseauto waar je graag van af wilt, maar waar nog een langer lopend leasecontract aan verbonden is?  Door je leaseauto te plaatsen op Leaseswap.nl is de kans groot dat het leasecontract kan worden overgenomen door een andere partij. Onze medewerkers begeven zich namelijk dagelijks midden in het netwerk van potentiële overnemende partijen en zetten zich maximaal in om jouw leasecontract te kunnen plaatsen bij een overnemer waar juist de behoefte ligt aan flexibele mobiliteit.
Je kunt dus vertrouwen op één van onze SwapBuddy's. Zodra er een match is gemaakt nemen zij ook de regie om de contractovername administratief te verwerken bij de leasemaatschappij.

Als de overnemende partij nog geen klant is bij de leasemaatschappij, zal er een creditcheck plaatsvinden.
Een contractovername is dan ook altijd onder voorbehoud van kredietacceptatie. Hiervoor moeten gegevens worden aangedragen richting de leasemaatschappij (bijvoorbeeld: uittreksel KvK, BTW nummer en eventueel recente financiële resultaten). Wij nemen hierin de regie en borgen de voortgang.

Na akkoord van de leasemaatschappij worden de leasecontracten opgesteld en verstuurd. Onze SwapBuddy's controleren de inhoud en de gestelde voorwaarden en zorgen ervoor dat alle handtekeningen worden gezet. Na de contractuele afhandeling is het van belang dat de auto volgens afspraak wordt afgeleverd bij de overnemende partij. Ook dit wordt gecoördineerd door de SwapBuddy's van LeaseSwap.

LeaseSwap vindt het belangrijk om transparant te zijn over prijzen. Een overzicht:

  • Adverteren
    • 60 dagen adverteren op LeaseSwap.nl, inclusief inzet en advies van een SwapBuddy: € 115 excl. BTW (verplichte kosten).
    • Advertentie verlengen? Dit kan eenmalig na 60 dagen voor een periode van 30 dagen extra: € 45 excl. BTW (optionele kosten). Bij verlenging wordt jouw auto weer uitgelicht op onze homepage.

 

  • Afhandeling contractovername
    • Match gemaakt? Onze SwapBuddy handelt het overnameproces administratief van A tot Z af, zodat de leaseauto zo snel mogelijk contractueel wordt overgezet. Onze afhandelingsfee voor deze administratieve verwerking bedraagt € 350 excl. BTW (verplichte kosten, te voldoen alleen bij een Swap en zodra het leasecontract administratief is overgezet en de leaseauto in het bezit is van de overnemende partij).
    • Het is noodzakelijk dat de leaseauto van binnen en buiten gereinigd is op het moment dat de leaseauto wordt overgedragen naar de overnemende partij. Geen zin om zelf te wassen en te stofzuigen? LeaseSwap kan dit voor je laten uitvoeren voor € 110 excl. BTW. Bij dit reinigingspakket is ook een digitaal innameformulier met een fotoreportage inbegrepen, zodat er na moment van overname geen discussies kunnen ontstaan over eventuele schades (optionele kosten, te voldoen alleen bij een Swap en zodra het leasecontract administratief is overgezet en de leaseauto in het bezit is van de overnemende partij).
    • Wil je echt volledig ontzorgd worden en er zeker van zijn dat de leaseauto op het afgesproken tijdstip en in afgesproken staat bij de overnemende partij arriveert? Laat dan professioneel transport regelen via LeaseSwap. De kosten hiervoor bedragen € 75 excl. BTW inclusief digitaal uitgifteformulier met handtekening voor ontvangst (optionele kosten, te voldoen alleen bij een Swap en zodra het leasecontract administratief is overgezet en de leaseauto in het bezit is van de overnemende partij).

Het kan voorkomen dat ook een leasemaatschappij administratiekosten rekent voor contractovername. Mocht dit het geval zijn dan worden deze kosten doorbelast aan de oude contractant. Onze SwapBuddy's zullen hierin bemiddelen waar mogelijk.

Een leasemaatschappij is natuurlijk een hele belangrijke samenwerkingspartner in dit proces. Gelukkig werken nagenoeg alle leasemaatschappijen mee bij een contractovername. Ook zij zijn gebaat bij tevreden klanten.

De leasetarieven die worden getoond op Leaseswap.nl zijn gebaseerd op (prijs)afspraken die zijn vastgelegd in het bestaande leasecontract tussen de bestaande contractant en de leasemaatschappij. Stel, je verwacht minder kilometers te gaan rijden dan nu vastgelegd in het leasecontract, dan heeft dit uiteraard (een positieve) invloed op het leasetarief.

Wanneer bijvoorbeeld in het bestaande leasecontract geen verzekering is opgenomen en jij wenst dit wel, dan heeft dit uiteraard ook gevolgen.
Indien dit relevant is, zorgen wij er samen met de leasemaatschappij voor dat er voor de overnemende partij een leaseprijs op maat gerealiseerd wordt.  

 

Ja hoor, dat kan vaak wel. Leg je verzoek neer bij één van onze SwapBuddy's en zij informeren bij de leasemaatschappij naar de mogelijkheden.

Niet getreurd, soms moet je aanbod creëren. Laat je zoekopdracht achter bij één van onze SwapBuddy's en wij gaan binnen ons netwerk op zoek naar de door jou gewenste leaseauto! Handig wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een leaseauto in een lage bijtellingscategorie.

LeaseSwap richt zich voorlopig uitsluitend op ondernemers. Dit is immers het werkveld waar de mensen achter LeaseSwap zich al 35 jaar lang in begeven. Het valt echter niet uit te sluiten dat straks ook gebruikers van private lease auto’s terecht kunnen op LeaseSwap.nl voor het zorgeloos (laten) overnemen van een leaseauto.

Omdat het fotograferen van je auto misschien niet onder je dagelijkse werkzaamheden valt, hebben onze SwapBuddy's een aantal praktische tips voor je opgesteld. Met deze fotografietips presenteer jij de auto op een complete en duidelijke manier. Download de tips als PDF bestand.

Afbeelding
SwapBuddy Leasecontract auto overnemen LeaseSwap

Hulp nodig? Vraag je SwapBuddy!

Ontvang razendsnel een antwoord op je vraag

Deze website maakt gebruik van cookies.

Privacy statement