Deze website maakt gebruik van cookies.

Privacy statement

Openbare laadpaal aanvragen

Openbare laadpaal aanvragen

Nederland is koploper als het gaat om het plaatsen van openbare laadpalen. Met ruim 80.000 oplaadpunten (bron: ANWB) hebben wij de grootste laaddichtheid van Europa. Door het toenemende aantal elektrische auto’s op de weg, groeit ook de behoefte aan openbare laadpalen. Staat er al eentje bij jou in de buurt?

Een openbare laadpaal aanvragen voor jouw elektrische auto is allesbehalve ingewikkeld. Wel moet je rekening houden met een behoorlijke doorlooptijd. Tussen het indienen van de aanvraag en het daadwerkelijk plaatsen van de laadpaal zit namelijk gemiddeld achttien weken. In dit artikel leggen wij stap-voor-stap uit hoe jij een openbare laadpaal aanvraagt.

Aanvraag laadpaal indienen

Het aanvragen van een openbare laadpaal begint met de aanvraag zelf. Dit doe je via de gemeente waar jij de laadpaal wil laten plaatsen. Je ontvangt een bevestiging waarin wordt medegedeeld dat je aanvraag wordt beoordeeld. Zo zal de gemeente onder andere kijken naar het aantal reeds beschikbare palen bij jou in de buurt. Gemiddeld ontvang je binnen twee weken een terugkoppeling over of je wel of niet in aanmerking komt voor een openbare laadpaal. 

Locatie laadpaal kiezen

Groen licht? Dan wordt het tijd om de optimale locatie van de laadpaal te bepalen. De criteria die hierin bepalend zijn kunnen verschillen per gemeente. Naast de reeds geplaatste laadpalen wordt vaak gekeken naar de parkeerdrukte op de beoogde locatie. Het bepalen en goedkeuren van de locatie is een proces van gemiddeld acht weken.

Afbeelding
Openbare laadpaal aanvragen


Installatie openbare laadpaal

Na goedkeuring van de openbare laadpaal, wordt een aanvraag gedaan bij de netbeheerder voor de broodnodige netaansluiting. Want tja, wat moet je met een laadpaal zonder stroom? Voor het realiseren van de netaansluiting heeft de netbeheerder wettelijk gezien achttien weken de tijd. In goed overleg wordt het plaatsen van de paal op hetzelfde moment ingepland als het aanbrengen van de netaansluiting. Na plaatsing wordt de openbare laadpaal natuurlijk grondig getest voordat deze wordt vrijgegeven voor gebruik.

(nieuwe) Elektrische auto?

Leuk, zo’n laadpaal voor een elektrische auto. Maar heb jij eigenlijk al een elektrisch voertuig? Zeker zakelijk gezien kan je leuke leasedeals scoren tegen schrikbarend lage bijtelling. Bekijk het aanbod elekrische lease auto’s van LeaseSwap of laat een specifieke zoekopdracht achter. Onze SwapBuddy’s gaan vervolgens actief voor jou op zoek naar de leaseauto die past bij jouw mobiliteitsbehoeften.

LeaseSwap
LeaseSwap